Saffira Rijkee, freelance journalist en tekstschrijver
Over mij

 Ik ben Saffira (31). Ik heb het geluk veel plezier in mijn leven en werk te hebben. Samen met mijn vriend en onze vier dochters woon ik in een dorp vlakbij Groningen. Ik kan me goed inleven in mensen, situaties. Weet snel hoe de vork in de steel zit, observeer altijd goed en zie bijzondere details. Een opdrachtgever zal dan ook niet eindeloos hoeven uitleggen wat de bedoeling van een opdracht is: de neus die daarvoor nodig is, heb ik zeer goed ontwikkeld.

Literatuur is één van mijn grote liefdes. De bibliotheek is nog altijd een lievelingsplek van me. Ik lees alles wat ik in handen krijg en mis regelmatig heel wat uurtjes slaap omdat ik mijn boek niet weg kan leggen.

Ik hou van taal, ben creatief, georganiseerd en precies. Ik ben zelfstandig en heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Deadline overschreden, journalist overleden is mijn credo. Ik ben een harde werker en een doorzetter. Tot nu toe heb ik altijd voor elkaar gekregen wat ik wilde op het gebied van studie, werk en ontwikkeling, altijd in combinatie met mijn meest belangrijke rol: die van moeder. Juist dankzij mijn werk - spelen met woorden - kan ik veel bij mijn dochters zijn en me tegelijk bezighouden met mijn passie: schrijven.
Dit maakt me doelgericht, vrolijk, en enthousiast. 
 Foto: Peter Russchen