Saffira Rijkee, freelance journalist en tekstschrijver
Fictie

Albert Einstein: "Kennis brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal". 
 

Ik vind het mijn leven lang al geweldig verhalen te vertellen. Serieuze, journalistieke verhalen, maar ook totaal onware, romantische, wegdroom, prins-en-de-kikker sprookjesachtige verhalen, bevolkt door wezens die ik graag eens echt zou zien, met aan het eind van elk pad nieuwe verrassingen. Verhalen waar ik in kan duiken wanneer ik wil, én die ik kan laten lopen zoals ik wil. Al moet ik toegeven dat personages en verhaallijnen meestal hun eigen leven gaan leiden en doen wat zíj willen...
 
In maart 2008 werd een verhaal van mij, Anne, opgenomen in een bundel, bij Uitgeverij Kontrast. De bundel heet In het voorbijgaan. Samen met een vriendin en collega (Yoline_Peters) ben ik bezig aan een fantasy verhaal.

Eind 2010 schreef ik in opdracht van tijdschrift Editie Enigma het korte verhaal Een middag op zolder

De hele maand november 2009 schreef ik aan een novelle. In het kader van de National Novel Writing Month (www.nanowrimo.org), probeerde ik 50.000 woorden aan fictie te schrijven in 30 dagen tijd. Ik eindigde met 55.592 woorden. In maart 2011 bliezen sommige karakters hun laatste adem uit en toen lag daar mijn eerste echte manuscript. Sindsdien ben ik met mijn rode potlood in de aanslag druk aan het herschrijven. 
Maar wat er in de toekomst ook van komt, ik vind het vooral heerlijk, fictieve verhalen vertellen. Want zoals Albert Einstein al zei: "Kennis brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal".